Geçmişi 1800’lü yıllara dayanan sepet peyniri, Sakarya yöresindeki yaylaların eşsiz doğasında yetişen ve kekiklerle beslenen keçi, koyun ve inek sütlerinden üretiliyor. Sepet peyniri kendine has bir üretim şekline sahip olup, tamamen geleneksel yöntemlerle, hiçbir katkı maddesi kullanılmadan ısıtılmış sütün kestirilmesi ile elde ediliyor. Elde edilen pıhtının sepetlere doldurularak şekil alması sağlanıyor, ardından dinlenmesi ve kendine has tat ve aromasını elde etmesi için beklemeye alınıyor. Tuzsuz olarak üretilen sepet peynirini, kahvaltılarda kızartarak ya da reçelle birlikte tüketebilirsiniz.
Menşei
TÜRKİYE
İçindekiler
Pastörize inek sütü (laktoz içerir), peyniraltı suyu(laktoz içerir), tuz.
Alerjen Uyarısı
Laktoz içerir.
Saklama Koşulları
3-8 °C muhafaza ediniz.
Kargo Ücreti |
|
Yorum bulunamadı.
Bu ürün için yorum bulunamadı. Yorum yapmak için ilk olun!