Tulum peyniri hayvan postu içinde yapılan Türkiye'nin çeşitli yörelerine özgü peynirlere verilen adıdır. Erzurum tulum peyniri meşhur bir lezzettir. Erzurum bölgelerinde üretilen tulum peynirine Erzincan tulumu veya Savak Peyniri adı verilir.
Tulum peynirleri diğer peynirlere göre daha keskin bir tat ve aromaya sahiptir. Tulum peynirini; ham peynirin 2-3 gün baskıya alınıp daha sonra telemenin parçalanması, tuzlandıktan sonra tulumlara basılması ve belli bir süre olgunlaşması sonucu elde edilen peynir olarak da tanımlayabiliriz. Geleneksel bir peynir çeşididir.
Kullanım Önerileri
Son tüketim tarihinden önce tüketilmelidir.
Menşei
TÜRKİYE
İçindekiler
Koyun,keçi,inek sütü,peynir mayası ve tuz.
Alerjen Uyarısı
Süt ve süt ürünleri içerir.Laktoz içerir.
Saklama Koşulları
0-4 °C muhafaza ediniz.
Kargo Ücreti |
|
Yorum bulunamadı.
Bu ürün için yorum bulunamadı. Yorum yapmak için ilk olun!